Hledat

Hrnce

Seřadit
108 Výrobků
Seřadit

Hrnce: Nakupujte kvalitní hrnec do vaší kuchyně

Kuchyně je místo, kde se nejen vaří, ale i setkává celá rodina. A ta následně spolu tvoří ty nejlepší pokrmy dělané z lásky. Nejeden rodič by řekl, že čas strávený s dětmi v kuchyni je kvalitně využitý a prožitý.

A jak poznáte kvalitně vybavenou kuchyňskou linku? Po otevření dvířek či vysunutí zásuvky najdete opravdu skvělé hrnce. Takové, ve kterých je vždy radost vařit. 

Objevte sadu hrnců na Westwing

Máte rádi kvalitní zboží, něco čím oslníte nejen sebe, muže, partnerku, ale i pocestné a přátelé na večeři? Takový měděný hrnec je na to jako dělaný. Jeho lesk, oslnivá typická barva a luxusní vzhled. Toto kuchyňské nádobí neschováváme, ale spíše hrdě ukazujeme. 

Máme je vystavené v otevřených policích nebo jen tak na sporáku. Samozřejmě umyté. A navíc, měď velmi dobře kumuluje a vede teplo. 

Možná proto je používají všichni přední světoví kuchaři. Takže až příště nebudete vědět, co pod stromeček, dopřejte si něco do kuchyně.  

Avšak i když nemáte tolik na rozdávání, nešlápnete ani se sadou hrnců třeba s nepřilnavým povrchem. Ten vám zajistí, že už nic nespálíte a navíc budete moci věřit bez použití tuku či oleje na smažení. 

A to je velké plus navíc. Jídlo bude zdravější, kvalitnější a potěšíte tím nejen svou rodinu, ale především tělo a mysl. Hrnce je třeba si neplést s formami a zapékacími mísami. Ty mají trochu jiný tvar a jsou určeny na jiný druh úpravy pokrmů. 

Jak vybrat správný hrnec online?

Musíte si uvědomit, pro kolik lidí většinou vaříte. Jste velká rodina s kupou dětí? Hostíte často přátelé, pořádáte opulentní večeře pro lidi z vyšších kruhů nebo naopak jste doma jen dva? Podle toho se odpíchnete, co se velikosti týče. 

Stejně jako u pánví, i tady jsou různé výšky boků. Ty hlubší se dají využít k přípravě polévek, vývarů nebo k uvaření těstovin, knedlíků. Mělčí zase poslouží na maso, omáčky. Podlouhlé pojmou ryby a dlouhé kynuté pečivo. 

Hrnce s nepřilnavým povrchem i bez lze umístit i do trouby. Jen musí mít žáruvzdorné uši a poklice. Rozhodně pomyslete i na to, jak vypadá váš sporák. 

Je to indukční deska, plyn, stojí v rohu linky nebo leží na ostrůvku? I to může ovlivnit onu velikost. Na zadní hořák ležící u stěny linky často velký hrnec ani nedáte. 

Na ostrůvku je to naopak jedno. Co se týká poklic, doporučujeme skleněné, protože vidíte jednoduše dovnitř bez toho, abyste je museli nadzvedávat. Kritérií je hodně. Ale kdo vaří, ví, co potřebuje. 

Proč si koupit hrnec s nepřilnavým povrchem?

Vůně a chuť spáleného jídla se může držet v pokoji ještě několik hodin po nehodě. Nic hezkého a záviděníhodného. Jestli tomu chcete předejít, kupte si hrnec s nepřilnavým povrchem.

Získáte tím i možnost vařit bez tuku. Nepotřebujete ho. Pokud jste na něj přece jen zvyklí, můžete jej dávat mnohem méně a jídlo bude výborné.  

Další nespornou výhodou je fakt, že díky materiálu vydrží jídlo déle teplé. Stěny hrnce zůstávají dlouho teplé, a tím pokrm ohřívají. Avšak pozor si musíte dát na mechanické poškození.

Vařečky a další náčiní musí být ideálně z plastu nebo dřeva. Tento deficit vyrovná snadná údržba. I tak doporučujeme u každé přípravy pokrmu obléct zástěru na vaření. I bez použití tuku, jídlo prská do stran.