Představujeme Vám: Češka z Česka
V tomto článku Vám blíže představíme foodblog Češka z Česka prostřednictvím kterého autorka zejména připomíná krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o nádherná místa, lokální suroviny, české recepty, použítí bylinek a nebo zvyky a tradice. Jana nám v našem rozhovor prozradila například co dělá když nepíše svůj blog, v jakém stylu má zařízenou svoji novou kuchyň a nebo jak se těší na letošní Vánoce. Užijete si tento pozitivně laděný rozhovor a nechte se inspirovat!
V tomto článku Vám blíže představíme foodblog Češka z Česka prostřednictvím kterého autorka zejména připomíná krásy Čech, Moravy a Slezska. Ať už se jedná o nádherná místa, lokální suroviny, české recepty, použítí bylinek a nebo zvyky a tradice. Jana nám v našem rozhovor prozradila například co dělá když nepíše svůj blog, v jakém stylu má zařízenou svoji novou kuchyň a nebo jak se těší na letošní Vánoce. Užijete si tento pozitivně laděný rozhovor a nechte se inspirovat!
Jak bychom měli popsat Janu z blogu Češka z Česka v jedné krátké větě:
Jako nenapravitelnou optimistku, milující zvířata a přírodu.
Food blog Češka z Česka je zaměřený hlavně na:
Připomenutí krás Čech, Moravy, Slezska a každodenních radostí, které jsou vlastně tak běžné, že si je mnohdy nemusíme ani uvědomit.
Pokud to nedopadlo dobře, tak to ještě není konec.
John Lennon
Vybrané fotky z blogu
Rozhovor s Janou, autorkou blogu Češka z Česka
Příspěvek, většinou recept, přidávám na svůj blog jednou týdně. Na sociálních sítích jsem ale aktivnější. Baví mě hlavně Instagram, který mi připadá více osobní. Přidávám tam několik Instastories většinou každý den a asi tři příspěvky týdně. Na Facebooku tvořím jiný obsah, taky většinou dva až tři příspěvky týdně. A začátkem každého měsíce posílám newsletter s připomenutím tradic na daný měsíc, sezónních surovin a receptů. Nejvíce mě baví předávat milý pocit nebo dobrý recept, na který má následně ohlas. A u tvorby hlavně focení jídla a food styling. To je ostatně i to, čím se živým mimo blog.
Pokud netvořím recept na blog nebo někoho nehostím, tak si recepty většinou vymýšlím. Jsou často vegetariánské a ze sezónních surovin.
Ve volném čase jsem nejspokojenější někde na cestách po České Republice nebo v zahraničí. Ať už cestuji po přírodě nebo po památkách měst, vždy se ráda podívám do útulné kavárny nebo dobré restaurace.
Snažila jsem se ji zařídit ve venkovském provence stylu. Bílá vykrojená dvířka s dubovou deskou. O její renovaci píši také v tomto článku na svém blogu. Obecně mám ráda světlý interiér, hodně pokojových rostlin, keramiku a dekorační předměty na zútulnění – polštářky, plédy.
Na Vánoce se každoročně moc těším. Mám je ráda hlavně pro tu atmosféru a staré i nové tradice, které jsme si vytvořili.
Že k nám přišel asi tříměsíční kocourek Vilík, kterého se mi podařilo zachránit z jeho špatného zdravotního stavu. Už velmi dobře prospívá a dělá nám radost.